Les nuits d’été
Tijdens Reisopera's TechTrip Festival brengt Het Geluid Maastricht in samenwerking met de Nederlandse Reisopera de voorstelling Les nuits d’été.

De voorstelling Les nuits d’été is als een muziektheatrale koortsdroom. We volgen twee jonge verpleegkundigen in hun reflectie op het zware, vaak nachtelijke werk dat ze doen en hun dagelijkse beslommeringen over liefde, leven en dood. Via dronebeelden maken we het leven – en lijden – van hun doodzieke patiënt mee.

Twee jonge verpleegkundigen verblijven in een denkbeeldige wellnessruimte: voor beiden een moment van even ontspannen en ontsnapping aan hun zware dagelijks werk in het ziekenhuis. Overdag verzorgen ze met hart en ziel hun patiënten, nu is er een moment dat ze voor zichzelf zorgen. Ze praten over het leven in de grote stad, hun liefdesperikelen, hun werk – kortom over volwassen worden in deze hoogtechnologisch tijd. De harde realiteit van hun dagelijks leven (een doodzieke patiënt) is onafgebroken aanwezig.Hun reflecties gaan, net als de liederencyclus Les nuits d’éte van Hector Berlioz, over liefde, leven en dood: van de onschuldige kant van verliefdheid tot de donkerste kant van iemand verliezen.De speelruimte lijkt in eerste instantie een realistische wellnessruimte te zijn, maar door het gebruik van dronebeelden, projecties en geluidsontwerp verandert die langzaam in een theatrale ruimte.

Muziek: Les nuits d’été (1841)
De liederencyclus Les nuits d’été bestaat uit zes gedichten
van Théophile Gautier, op muziek gezet door Hector
Berlioz. (arrangement David Matthews)
 
Zang: Johane Ansell
Musici: het TechTripOrkest o.l.v. Peter Bogaert
Spel : Gable Roelofsen, Dichi Wit
Dans : Jinko Adams, Joey Janssen,  Paula Niehoff
Stem op band: Hugo Koolschijn
Figuratie: Puck Kooij, Ton de Vries
 
Voice coach: Kirsten Schötteldreier
Regie: Het Geluid Maastricht
Dramaturg: Lieke van Hoogenhuyze 
Dans- Assistentie: Lin Adams
Decorontwerp: Davy van Gerven
Video ontwerp: Judith Hofland
Geluidsontwerp: Salvador Breed
m.m.v. Dutch Drone Team

Data:
30 november 20.30 uur
1 december 20.30 uur