10-jarig jubileum Het Geluid Maastricht!
Wij vieren ons 10-jarig jubileum met maar liefst 3 totaal verschillende voorstellingen. Wij bieden u graag een early bird korting aan. U kunt 3 voorstellingen bezoeken voor de prijs van 2!

In december 2007 nam Het Geluid als één van de eerste organisaties haar intrek in Cultuurhuis Ainsi. De afgelopen tien jaar trokken we vanuit dit gebouw de wereld over en vooral ook door de provincie onze geliefde stad Maastricht en het land. Dit gebouw dat ligt op de grens van talen, tijden, disciplines, landen en invloedssferen is symbool geworden voor ons werk. In onze muziektheatervoorstellingen zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe vormen, werken we tussen diverse disciplines en maken we bijzondere combinaties van cultuuruitingen. Het Geluid Maastricht staat inmiddels bekend om deze unieke manier van werken.

We vieren dit najaar ons jubileum samen met onze vaste partners Theater aan Het Vrijthof en Nederlandse Reisopera. Maar het wordt ook een feest waarin we de samenwerkingen met nieuwe partners en natuurlijk nieuwe vormen, klanken en technieken onder de aandacht brengen.

We trappen dit feestelijke najaar af tijdens festival Musica Sacra met de high-tech community opera Weltatem. Weltatem is een productie van formaat die wordt uitgevoerd in een speciaal ontworpen installatie in de pas verbouwde Lambert (voormalige Lambertuskerk). In de voorstelling hoort u de indrukwekkende klanken van een groot koor en geven tientallen VR-brillen u een bijzondere hoogtechnologische ervaring. Dit is klassieke muziek in een splinternieuw jasje. Weltatem is een bijzondere muziektheaterervaring met de eerste stem gestuurde virtual reality ervaring ter wereld.

Op zondagmiddag 1 oktober brengen we onze succesvolle samenwerking met Muziektheater Transparant Het Kanaal naar huis: Theater aan het Vrijthof. De tekst voor deze voorstelling is geschreven door Gaea Schoeters en de muziek is gecomponeerd door Annelies van Parys. De voorstelling gaat over de manier waarop het lot van een vluchteling aan de ene kant van de Noordzee verbonden raakt met het lot van een transgender aan de andere kant van het water. We organiseren rondom deze voorstelling een debat met de titel: 'Intersectionaliteit / het nieuwe solidair zijn?'

Als klap op de vuurpijl brengen we op 6 december in Theater Ainsi Kill the West in me, een productie i.s.m. het Doelenkwartet en gamelan ensemble Gending. Kill the West in me is een muziektheatraal concert speciaal componeerd door Jonas Bisquet en Boudewijn Tarenskeen. In deze productie worden teksten van twee bijzondere vrouwen gecombineerd: de vroege feministe Kartini die leefde ten tijde van de Nederlands-Indië kolonie en de hedendaagse wereldberoemde Indonesische schrijfster Ayu Utami. In de voorstelling staan sterke contrasten naast elkaar: oud naast nieuw en oost naast west. U treft maar liefst 10 musici en performers op het toneel. Tijdens een Indische borrel sluiten we ons jubileumjaar feestelijk af.

Vier mee! In samenwerking met onze partner Theater aan het Vrijthof kunnen we tijdelijk kaarten voor deze drie voorstelling aanbieden voor een scherpe prijs. U krijgt 3 kaarten voor de prijs van 2. Boek nu voor deze voordelige early bird korting via deze link.